Gradovi

Korker: SAD podržavaju evropski put Srbije

BEOGRAD – Američki senator Bob Korker istakao je danas u razgovoru sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović da SAD podržavaju evropski put Srbije i da našu zemlju smatraju faktorom stabilnosti regiona.

Joksimović je istakla da su reforme, pogotovo one koje se odnose na oblast ekonomije i vladavinu prava, od suštinskog značaja za napredak Srbije i društva i dodala da evropske integracije unose dodatnu dinamiku u taj proces.

Ona je takođe istakla i činjenicu da velika većina građana podržava reforme koje Vlada sprovodi u cilju stvaranja moderne i uređene evropske države.

Predstavljajući aktivnosti u procesu evropskih integracija, ministarka je naglasila da predstojeći vanredni izbori neće u velikoj meri uticati na njihovu dinamiku.

Senator Korker, koji je i predsedavajući Odbora za spoljne poslove Senata, poručio je da SAD žele da vide Srbiju u EU i u tom smislu daju punu podršku procesu evropskih integracija Srbije.

On je takođe pohvalio pristup Vlade u rešavanju aktuelne migrantske krize, dok je Joksimović ponovila da se Vlada zalaže za sveobuhvatno evropsko rešenje.

Sagovornici su se saglasili da je važno dalje unapređenje ekonomske saradnje unutar Zapadnog Balkana ukoliko se želi stabilnost i napredak regiona.

Korker se osvrnuo na ulogu Vlade Srbije u tom procesu i naglasio da je Srbija faktor stabilnosti u regionu.

Foto/Vlada Srbije

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh