• Gradovi

  Коснет наводно демонстративно напустио сатанак

  ПРИШТИНА – Незадовољан састанаком са институционалним и политичким лидера у Приштини, Хашимом Тачијем, Кадријем Весељијем и Рамушем Харадинајем, амерички амбасадор Филип Коснет наводно је демонстративно раније данас напустио састанак, а излазећи је залупио вратима.

  Како пише приштински Зери, Коснет је састанак напустио због одбијања Харадинаја да суспендује таксе наметнуте на производе из Србије и БиХ, што би отворило пут ка наставку дијалога са Београдом.

  РТК је, позивајући се на своје изворе, јавила да је то био разлог што је Коснет први напустио састанак након само сат времена, а Тачи, Весељи и Харадинај су и након његовог одласка остали у посторији у којој се састанак одржавао.

  Наводи се такође да је амбасадор Коснет институционим лидерима у Приштини на састанку јасно ставио до знања да постоје само два начина за решење питања наметнутих такси.

  Прво је, додаје се, суспензија такси, на чему ће САД инсистирати до краја, а друго је, ако се прво не догоди, наметање америчких санкција, што подразумева озбиљно ремећење, иначе, веома добрих односа Приштине и САД.

  Приштина је 100 одсто увећане таксе наметнула Србији и БиХ 21. новембра прошле године.

  САД и ЕУ су одмах тражиле суспензију те мере, што се није догодило, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com