Politika

Kosovo: Doček „Srpske Nove“ uz kordone policije

nova godina,mitrovicaFoto: Screenshot

Građane za doček Nove Godine u Kosovskoj Mitrovici zabavljaće Željko Joksimović čiji će koncert, na ploči ispred studentskih domova u Kosovskoj Mitrovici, početi od 22 sata.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju najavljeno je da će na dočeku pravoslavne Nove godine u Kosovskoj Mitrovici biti i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je da je sve spremno za doček Nove godine i za sutra najavio otvaranje ulice Otvorenog srca u glavnoj gradskoj ulici.

Na 26 štandova biće predstavljeni turistički potencijali Kosova i Metohije, prehrambeni proizvodi i pića autentični za to područje, a čitava manifestacija biće u znaku promovisanja kulturnih i duhovnih vrednosti i nasleđa srpskog naroda na KiM.

Spirić je rekao da Ulica Otvorenog srca simbolizuje ono čemu svi težimo, a to je sloboda, za koju treba svi da se borimo i da će iz te uliće biti poslata poruku slobode, mira i tolerancije.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić rekao je Tanjugu da će biti povećan broj policijskih patrola, kako na samom mestu održavanja koncerta, tako i u gradu i u multietničkim naseljima.

„Povodom koncerta koji će se održati u Kosovskoj Mitrovici sutra veče policija će preduzeti rigorozne mere obezbeđenja“, rekao je Bojić.

On je apelovao na građane da prilikom odlaska na koncert sa sobom ne nose nikakve rančeve, torbe, pirotehnička sredstva ili bilo koje predmete koji mogu uticati na bezbednost građana.

„Policija će biti na svakom ulazu. Oni će vršiti pregled svih lica i neće dozvoliti unošenje bilo kakvih predmeta koji nisu dozvoljeni. Želim da naglasim da će tokom koncerta biti angažovan veliki broj policijskih službenika, takođe kompletna specijalna jedinica za brzo reagovanje i veliki broj policajaca u civilu“, podvukao je Bojić.

Prema njegovim rečima, uzimajući u obzir celokupnu bezbednosnu situaciju i pretnje od terorističkih napada, policija mora da preduzme takve mere obezbeđenja.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh