Politika

Kosovo: Nasrtaj na žene u autu srpskog pozorišta

kosovo kartaFoto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Incident se, kako je javio Radio Kim iz Čaglavice, dogodio oko 11 sati kada su Ivanka Simić, Tamara Tomanović i Olivera Šćepanović automobilom sa registarskim tablicama Vrnjačke Banje krenule na posao u Gračanicu.

A putuju svaki dan

Pojedini radnici Narodnog pozorišta Priština svakodnevno putuju na relaciji Kosovska Mitrovica-Gračanica. Glumica Tamara Tomanović kaže da ih je današnji incident uznemirio i da će se svakako odraziti na njihov rad. „Uplašena sam. Bile smo u panici i ono što smo nas tri doživele može da se desi svakom. Ja već dve godine putujem iz Kosovske Mitrovice do Gračanice i nikada mi se nije desio ovakav incident. Sada sam uplašena i ne znam šta ćemo dalje“, kazala je Tomanovićeva.

Prema rečima Simićeve, organizatora u Narodnom pozorištu Priština, koja je vozila automobil, dvojica nepoznatih mladića u automobilu kosovskih registarskih oznaka počela su da ih prate, a potom su krenuli s provokacijama primicanjem uz zadnji deo vozila i preticanjem, da bi na kraju pokušali da ih svojim vozilom izguraju s puta.

„Ruke su mi se znojile i samo sam gledala kako da svoje koleginice i sebe izvučem iz ove situacije i da nekako stignemo barem do Prištine. Ja vozim automobil s registarskim tablama Vrnjačke Banje. Ne znam kako ću večeras kada budem završila s poslom da se vratim kući. Ovo je stvarno veliki problem“, kazala je Simićeva.

Kola u kojima su bili mladići su skrenula na benzinsku pumpu, a nedugo potom, u blizini Prištine, slična scena se ponovila samo sa drugim automobilom u kojima su bila četvorica mladića.

Po dolasku u Gračanicu zamenik direktora Narodnog pozorišta Priština Predrag Radonjić otišao je u stanicu Kosovske policije u Gračanici sa Simićevom da prijave slučaj, ali su policajci to odbili da učine upućujući ih da se vrate u Vučitrn i tamo prijave slučaj.

Kada ih je Radonjić upitao da li je normalno da vidno uznemirene devojke šalju nazad u Vučitrn, oni su mu naredili da napusti stanicu, a Simićevu zadržali u čekaonici dok pozovu tužioca koji bi ispitao ima li osnova da prihvati prijavu.

Kosovska policija na kraju je ipak uzela izjavu od Simićeve.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh