Gradovi

Kosovo u februaru očekuje preporuku za viznu liberalizaciju

PRIŠTINA – Kosovski premijer Isa Mustafa rekao je danas da su svi kriterijumi za liberalizaciju viznog režima ispunjeni i da se čeka okončanje administrativne procedure i da će Kosovo u februaru dobiti pozitivnu preporuku.

Mustafa je na konferenciji posvećenoj razvoju privatnog sektora rekao da se Kosovo obavezalo da će do 15. januara pripremiti završni izveštaj o ispunjavanju poslednjih preporuka Evropske komisije za liberalizaciju viznog režima, prenose kosovski mediji.

Prema navadima Kohe ditore, konstatovano je da je ostalo nerešeno pitanje ombudsmana, imenovanja dva člana Izborne komisije, niti je završena ratifikacija sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, što treba da usvoji kosovski parlament koji se, kako se navodi, neće sastati pre 18. januara.

Kosovski funkcioneri se nadaju da će Evropska komisija imati razumevanja, jer se radi o proceduralnim pitanjima koja se ne mogu zanemariti, navodi Koha.

Poznavaoci prilika smatraju da bez prevazilaženja političke krize kriterijumi za liberalizaciju viznog režima teško da mogu da budu ispunjeni.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh