Gradovi

Kosovska opozicija ne odustaje od blokade parlamenta

PRIŠTINA – Kosovska ujedinjena opozicija ne odustaje od blokade parlamenta, čija plenarna zasedanja se inače ne održavaju gotovo pola godine, zbog njihovog protivljenja i formiranju Zajednice srpskih opstina u skladu sa briselskim sporazumom postignutom krajem avgusta prošle godine.

Zeri piše da je opozicija najavila blokadu parlamenta i na dan kada bude zakazana ratifikacija sporazuma Prištine i Holandije o sedištu Specijalnog suda za ratne zločine tzv. OVK.

Opozicija, naime, najavljuje da će ubuduće blokirati svaku inicijativu koja dolazi od vlade, objavio je prištinski Zeri.

Analitičari, pak, smatraju da je ovakav stav opozicije pogrešan.

Inače, opoziciju u kosovskom parlamentu čini radikalni pokret Samoopredeljenje Visar Imeri, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i Inicijativa za Kosovo Fatmira Ljimaja.

Tri opozicione partije, koje su formirale antivladinu koaliciju, su najavile blokadu plenarnih zasedanja i onda kada se očekuje da će na dnevnom redu biti ratifikacija sporazuma sa Holandijom o sedištu Specijalnog suda za koje je u načelu odlučeno da će biti u Hagu.

Sa tim su se složili predstavnici Holandije ali da bi ta odluka zaživela potrebno je da sporazum bude ratifikovan i u kosovskom parlamentu.

Opozicija tvrdi da će nastaviti blokadu parlamenta uprkos međunarodnim pritiscima sve dok ne izazove prevremene parlamentarne izbore.

Foto skrinšot Tanjug video (arhiva, ilustracija)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh