• Politika

  „Kosovska policija krije istinu o islamistima“

  hapšenjeFoto: Facebook/ manastir Visoki Dečani

  Janjić je ocenio kao ishitrenu tvrdnju kosovske policije da osobe uhapšene u subotu ispred tog manastira nemaju veze sa terorizmom.

  Reagujući na izjavu portparola kosovske policije Bakija Kelanija, koji je izjavio da naoružana lica koja su uhapšena ispred manastira Visoki Dečani nemaju veze sa terorizmom, da je njihovo vozilo viđeno mnogo dalje, ali je zaustavljeno od strane policije na ulici, Janjić je u svom saopštenju objavljenom na društvenom naglasio da to – nije tačno.

  Kosovska policija nije zaustavila vozilo. Na snimku sa bezbednosnih kamera oko manastira jasno se vidi da su islamisti sami zaustavili vozilo pred manastirom i da je policija tek posle došla, legitimisala ih i izvršila pretres„, naveo je otac Sava.

  Prema njegovim rečima, iznošenjem neproverenih činjenica stvara se utisak pokušaja zataškavanja slučaja iz nepoznatih razloga, što nije na koristi građanima Kosova, bez obzira na njihovo poreklo jer, kako je istakao, terorizam je opasnost za sve.

  „Takođe, time se narušava već poljuljano poverenje naše Crkve u Kosovsku policiju u vezi zaštite objekata SPC koji više nisu pod zaštitom KFOR-a“, naglasio je Janjić.

  On je dodao da je danas lokalnom šefu Kosovske policije, koji je do juče bio na odsustvu, pokazao video snimke i naveo da je žalosno da portparol policije Kelani daje netačne izjave, a da se prethodno nije upoznao sa činjenicama.

  Janjić kaže i da takođe niko iz policije nakon incidenta nije tražio uvid u video materijal.

  „Iskreno se nadamo da će policija, u cilju transparentnosti i profesionalnosti svoga rada, javnost upoznati sa svim detaljima ovog slučaja i da ovaj slučaj neće biti jedan od mnogih nerešivih slučajeva“, zaključio je iguman manastira Visoki Dečani.

  On je konstatovao da u ovom slučaju „zasigurno“ nije reč o turistima i policija treba da razjasni šta su oni radili u blizini manastira sa oružjem.

  Budući da se incident desio ispred manastira, mi smo i te kako zaintersovani da se istina o ovom događaju u potpunosti objavi. Ishitrena izjava da vehabije sa oružjem u kolima nemaju veze sa terorizmom je uvreda za zdrav mozak i ruši ugled kosovske policije„, ističe Janjić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com