Politika

Kosovska policija oduzela opremu beogradskoj firmi

čišćenje snegaFoto: Tanjug/ Dušan Aničić


Razlog za takav potez kosovskih vlasti je što su zaposleni u firmi, njih 15, radili po planu iz Srbije, a vozila su imala beogradske registarske tablice, javio je dopisnik televizije Most iz Štrpca.

Vozila su pod policijskom pratnjom odvezena na terminal u Uroševcu, a zatim na administrativni prelaz Končulj kod Bujanovca.

Da bi radnici „Magistrale“ ponovo počeli održavanje oko 80 kolimetara lokalnih i regionalnih puteva na Kosovu potrebno je da se plate dažbine, dobije licenca (dozvola za rad) i kosovske tablice za vozila.

Do tada će se o prohodnosti puteva u toj opštini, gde su Srbi većina, brinuti kosovske firme.

Srbi iz Štrpca se žale da time nije poštovan još jedan dogovor Beograda i Prištine jer je o privatizaciji firmi u srpskim sredinama na Kosovu trebalo da se razgovara posle formiranja Zajednice srpskih opština.

U protekle dve godine Kosovska poverilačka agencija je, samo u Sirenićkoj župi, privatizovala, odnosno zatvorila desetak srpskih firmi – Veterinarsku stanicu, Zemljoradničku zadrugu, Robnu kuću u centru Štrpca, Fabriku metalnih delova i komponenti „Ivo Lola Ribar“, motel „Junior“ u kome su od 1999. smeštena prognana i raseljena lica, a najavljena je privatizacija dečjeg odmarališta „Lahor“, odmarališta Elektrokosmeta i Ski centra na Brezovici.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh