Novosti online

Косовска полиција упозорава на могуће насиље 17. фебруара

ПРИШТИНА – Косовска полиција упозорила је данас да би на простесту опозиције заказаном за 17. фебруар у Приштини могло доћи до насиља и угрожавања безбедности. „На основу протеста који су одржани у прошлости и процене ситуације, Полиција Косова поседује информацију која указује да би током протеста неки појединци могли употребити оружје које може изазвати насиље и угрозити безбедност грађана и припадника полиције”, истиче се у саопштењу.

Полиција је прецизирала да би то могли бити разне врсте тврдих предмета, молотвљеви коктели, „на искључујући ни ватрено оружје”.

У саопстењу се, такође, позивају грађани да буду опрезни и уздрже се од насиља, јер би то могло довести до негативних последица по саме учеснике протеста, као и по полицајце задужене за ред и јавну безбедност. Косовска полиција напомиње да грађана имају право на јавна окупљања, слободу говора, протесте и манифестације у складу са уставом и владавином права.

Истовремено, како се истиче, полиција ће учинити све да би се очувао јавни ред и мир, осигурала безбедност током протеста и омогућило слободно кретање свих грађана. У складу са „оперативним планом” полиције за протест 17. фебруара, и од представника медија се очекује да носе новинарске карте и видљиве ознаке „прес”.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh