Politika

Kosovski ekstremisti: Prevrtaćemo srpske kamione

kamion nesrećaFoto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Predstavnici te opozicione partije su sinoć rekli za RTK da imaju svoje političke razloge i da će se presretanje kamiona nastaviti.

Kao što su i najavili pre 10 dana, kada su prevrnuli prvi kamion kod Podujeva, aktivisti Samoopredeljenja su i u petak ponovili ovu akciju.

„Ove akcije nisu usmerene protiv srpske zajednice na Kosovu već protiv hegemonije Srbije na Kosovu, bilo da se radi o političkoj, ekonomskoj ili vojnoj. Mi ćemo nastaviti sa ovakvim akcijama sve dok Srbija ne promeni odnos prema Kosovu. I ovaj put kao i u predhodnim slučajevima naši aktivisti su vodili računa da niko ne bude povređen“, rekao je za RTK2 Adonis Tahiri iz Samoopredeljenja.

Policija Kosova u današnjem saopštenju navodi da još uvek niko nije uhapšen.

„Nepoznata lica, a sumnja se na aktiviste Samoopredeljenja, izvela su dva muškarca, državljane Srbije bošnjačke nacionalnosti, iz kamiona marke „mercedes“. Nakon toga su izgurali vozilo sa puta i prevrnuli ga. Jedan deo robe, džakovi sa veštačkim đubrivom, ispao je iz kamiona. Sumnja se da je u akciji učestvovalo oko 30 osoba, koje su sa 10 vozila blokirale put i izvršile ovo delo. Policija je izašla na lice mesta i obavestila tužilaštvo. Niko nije povređen i nijedna osoba nije uhapšena“, piše u saopštenju policije, prenosi RTK2.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh