Gradovi

Kostić: AIK banka može da konsoliduje region

LJUBLJANA – Vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić, koji je nedavno preuzeo 14 odsto Gorenjske banke, izjavio je da ga ne zanima preuzimanje Deželne banke Slovenije (DBS), ali da ga interesuje širenje u Hrvatskoj i Crnoj Gori, ocenivši da AIK banka može da bude konsolidator na regionalnom nivou.

„Ne kupujem banku DBS. Zanima me povećanje udela u Gorenjskoj banci. Bude li cena primerena, dobićemo odobrenja Banke Slovenije i ostalih regulatora“, rekao je Kostić u intervjuu za ljubljanski Dnevnik, a prenosi portal Seebiz.

Srpski biznismen je podsetio da MK Grupa ima u vlasništvu AIK banku koja je, kako je rekao, peta najveća banka u Srbiji, i troškovno najefikasnija banka na srpskom tržištu.

„Uveren sam da AIK banka može da bude konsolidator na regionalno nivou, a da bismo to ostvarili moramo preći granice Srbije. Ne govorim tu samo o Sloveniji, već i o Crnoj Gori i Hrvatskoj“, naveo je Kostić.

Kako je predočio, razvoj MK Grupe u poslednjih tridesetak godina pokazuje da „gotovo ništa nismo otuđili, rastemo organski, nismo prezaduženi, a sva društva dobro rade i osiguravaju egzistenciju za oko 5.000 zaposlenih“.

Dmantovao je spekulacije prema kojima je on samo „slamnati“ kupac za američki Apolo, koji bi, nakon preuzimanja NKBM-a i slovenske podružnice Rajfajzena, želeo da postane najjači bankarski igrač u Sloveniji.

„Slamnati kupac nikad nisam bio i nikada neću biti. To su tako bizarne spekulacije koje ne bih detaljnije komantarisao“, zaključio je Kostić

Foto Tanjug/T.Valič, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh