Gradovi

Kostić: Forum bolji nego ikad

Ono što dobro, ističe, jeste što je vlada došla sa porukama koje je privreda podržavala. „Često su se čuli kritički tonovi šta treba vlada da uradi, kako da se ponaša. Ako pogledamo nastupanje ministra privrede Željka Sertića, on je rekao da 700 javnih preduzeća ne znaju ni šta rade i da ih treba što pre restrukturirati i privatizovati. Mi to pričamo ovde više od deset godina“, ističe Kostić.

KOPAONIK – Predsednik MK grupe Miodrag Kostić ocenio je danas da je 23. po redu Kopaonik biznis forum najbolji do sada, da su teme bile sadržajne, a da su predstavnici vlade došli s porukama koje je privreda podržala.

„Ako treba nešto da zaključim kao jedan od sponzora i suorganizatora tradicionalnog Foruma, to je da je ovaj 23. po redu do sada najbolji, najveći i u najboljim uslovima organizovan“, rekao je Kostić Tanjugu sumirajući utiske poslednjeg dana foruma.

On je ocenio i da je komunikacija između svih nosilaca vlasti – ekonomske, političke i diplomatske, bila odlična i nikad bolja.

„Neko je u šali rekao da to ne čudi, jer su uslovi nabolji do sada. Sve je bilo na visokom nivou, ne samo u salama, već i van njih. Videlo se po skupovima“, rekao je Kostić i naveo da su, prema njegovoj oceni i mediji bili objektivniji nego ikada, jer su se skoncentrisali na ono što je sadržaj i teme.

„Bilo je malo negativnih komentara o skupu, za razliku od ranijih godina“, konstatovao je on.

Ono što dobro, ističe, jeste što je vlada došla sa porukama koje je privreda podržavala.

„Često su se čuli kritički tonovi šta treba vlada da uradi, kako da se ponaša. Ako pogledamo nastupanje ministra privrede Željka Sertića, on je rekao da 700 javnih preduzeća ne znaju ni šta rade i da ih treba što pre restrukturirati i privatizovati. Mi to pričamo ovde više od deset godina“, ističe Kostić.

Privrednici, naveo je, mogu samo da se slože sa tom konstatacijom, koja je i jedna od glavnih poruka.

„Trebalo bi krenuti u ozbiljno restruktuiranje, završetak privatizacije javnih preduzeća, smanjivanje državne uprave i ukupnih troškova radi povećanja konkurentnosti“, zaključio je on.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh