Politika

Kostreš optužuje Pajtića

kostrešFoto: Medija centar Beograd

On Pajtića optužuje ga da je time pokušao da preuzme dominaciju na marketinškom i medijskom planu, a DS prikaže kao stranku koja odlučuje.

Kostreš poredi izjavu Pajtića nakon jučerašnjeg sastanka da „smo na korak od stvaranju koalicije“ i saopštenje pet stranaka koje su sinoć jasno navele da „nismo ništa bliže koaliciji nego što smo bili pre sastanka“, i za Tanjug kaže da LSV nema nameru da izmišlja „neke rezultate pregovora niti da vuče poteze koji nisu u skladu sa odnosima i stanjem na terenu i sa realnošću“.

„Ako je to tako kao što je gospodin Pajtić rekao, neka pokaže papir šta je dogovoreno i šta je potpisano, jer ako smo krenuli od ‘belog papira’, a došli smo na korak do zajedničkog izlaska na izbore onda smo se sigurno nešto dogovorili, pa, ako je istina to što je rekao, neka objavi šta smo se to dogovorili“, rekao je Kostreš.

Stav nase stranke je sasvim jasan, a to je da neko ko na teritoriji Vojvodine ima manje glasova od LSV ne može da vodi koaliciju, rekao je Kostreš i podsetio da je upravo takav bio rezultat nakon izbora 2014 godine.

On kaže da je saradnja predstavnika opozicije potrebna, ali da oni koji mogu da animiraju najviše birača treba da budu tačka oko koje će se svi drugi okupljati.

Odustvo njihovog lidera Nenada Čanka s jučerašnjeg skupa, Kostreš je objasnio odlukom LSV da „nema potrebe da sve stranke koje sarađuju u okviru jedne grupacije, a to su LDP, SDS, Zeleni Srbije, Narodni pokret Srbije i LSV, „imaju svoje predstavnike na sastanku“.

„Čedomir Jovanović i Boris Tadić su otišli da čuju šta Pajtićeva stranka ima da kaže i da vidimo kako ćemo se dalje ponašati i kako ćemo dalje pokušati na napravimo saradnju opozicije u Srbiji“, kazao je Kostreš, najavljujući aktivniju ulogu LSV u pokušaju ujedinjavanja opozicije ukoliko ono što se bude dešavalo u Beogradu ne donese rezultat.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh