Gradovi

Kovač: Milanović je kukavica i lažni heroj

ZAGREB – Odlazeći ministar spoljnih i evropskih poslova u tehničkoj hrvatskoj vladi Miro Kovač žestoko je napao lider SDP Zorana Milanovića koga je nazvao kukavicomi lažnim herojem, pre svega kada je reč o Srbiji.

Kovač je, naime, na svom fejsbuk prfilu podsetio da su Milanović i njegova vlada pre godinu dana, u februaru prošle godine, bili strogo protiv toga da ih Hrvatski sabor zaključkom obveže da od Srbije traže da promeni svoj, kako je naveo, neprihvatljivi zakon o ratnim zločinima tako da ne može da glumi „mini Hag“, ali oni nisu ništa napravili.

Za to, kazao je, postoje dokazi crno na belo.

„Lažno herojstvo koje sada Milanović pokazuje u odnosu na Srbiju je smešno i prozirno. Pitam se kako ga nije sram. Neka javnosti pokaže šta su on i njegova vlada konkretno napravili za Hrvatsku kada je reč o uslovima koje Srbije mora ispuniti da bi ušla u Evropsku uniju. Nisu od Srbije tražili ništa. Svojom politikom naneo je nemerljivu štetu Hrvatskoj“, naveo je..

Glavni je krivac za to što je hrvatska pozicija bila znatno oslabljena unutar Evropske unije kada smo početkom godine preuzeli odgovornost za državu.

„Uprkos svemu tome, uspeli smo da saniramo štetu njegove politike i sve hrvatske zahteve uključimo u pregovarački okvir Srbije. Konkretno, ako Srbija ne promeni svoj zakon neće moći u Evropsku uniju. To je sada zahtev ne samo Hrvatske nego i Evropske unije, i to Srbija zna. To je ono što smo mi napravili za Hrvatsku! A vama, gospodine Milanoviću, ostaju politički kukavičluk i lažno herojstvo“.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh