Novosti online

Kovačević (Narodna stranka) : Da li je hlorokin prošao sva ispitivanja pre puštanja u promet?

Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević pozvao je nadležne da ispitaju sve u vezi sa puštanjem u promet leka hlorokin za lečenje zaraženih korona virusom i upitao po kojem je kriterijumu obavljena registracija tog leka u Agenciji za lekove i medicinska sredstva i da li su obavljena neophodna ispitivanja.

„Kako su dokazana klinička ispitivanja? Da li na isti način kao kada je 60 takozvanih brazilskih lekova registrovano suspendovanjem Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima? Kako je moguće da su burići sa aktivnom supstancom stigli 16. aprila, a da se prometuju kao lek već 21. aprila“, upitao je Kovačević.

On je ocenio da je za tu proceduru potrebno najmanje od 30 do 45 dana.

Kovačević je upitao i zašto je za lečenje od virusa korona „izabran baš neregistrovani hlorokin, a ne ivermektin“, koji je već registrovan u Srbiji, i dodao da se hlorokin, remdesivir, kaletra i ivermektin „samo u novinama pominju kao preparati koji pomažu, ali da to nije i dokazano“.

„Da su proizvodjači lekova Hemofarm i Galenika u vlasništvu gradjana Srbije, ovo se sigurno ne bi dogodilo. Strane vlasnike nije briga, a sve se pravda vanrednim stanjem“, rekao je Kovačević.

Kovačević je naveo da je kriza svima jasno pokazala koliko su važni empatija i solidarnost.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh