Gradovi

Kozarev: Pretvaramo srpske sredine na KiM u veliko gradilište

Kozarev: Pretvaramo srpske sredine na KiM u veliko gradilište

ORAHOVAC – Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev izjavio je danas u Velikoj Hoči kod Orahovca da Srbija svojim ulaganjima pretvara sredine sa većinskim srpskim življem na KiM u veliko gradilište.

Kozarev je u Velikoh Hoči položio kamen temeljac za izgradnju višenamenske balon-sale za čiju gradnju je Kancelarija za Kosovo i Metohiju izdvojila 5,2 miliona dinara.

“Pretvaramo sredine sa većinskim srpskim življem na Kosovu i Metohiji u veliko gradilište”, rekao je Kozarev i istakao da na Kosovu i Metohiji postoji niz infrastrukturnih, privrednih i drugih projekata koje Srbija sprovodi na korist srpskog naroda i budućih generacija.

Kozarev je kazao da se nada da će balon-sala biti završena do kraja aprila.

On je dodao da je izgradnja ovog objekta rezultat zahteva mladih iz ovog metohijskog kraja, da u Kancelariji za KiM slušaju i prate zahteve i potrebe stanovništva i da se trude da zahtevima maksimalno izađu u susret.

“Već tradicionalno ulažemo sredstva i za podsticaj, za nastavak njihovog uspešnog rada u uzgajanju grožđa i proizvodnji vina. Ne zaustavljamo se nakon ovoga već za vikend će biti organizovana podela poljoprivredne mehanizacije koja će poljoprivrednicima pomoći da bolje obrađuju svoje vinograde,”- rekao je on.

Predsednik privremenog organa opštine Orahovac Golub Kujundžić izjavio je novinarima da je početak gradnje balon-sale u Velikoj Hoči nešto što će biti na dorobit budućim generacijama, nešto što nije vezano za ternutak već nešto što je kapitalno.

“Objekat je multifunkcionalan, mi nemamo objekat i prostor za organizuaciju i nekih drugih sadržaja, tako da je početak izgradnje ovog objekta veoma značajan za meštane Velike Hoče i Orahovca,”- rekao je Kujundžić.

Kozarev se zahvalio Igoru Rašuli iz organizacije “Srbi za Srbe” za koje je rekao da su dosta pomogli ugroženom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

U Velikoj Hoči danas živi oko 560 Srba, a u Orahovcu oko 350.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh