Gradovi

Kozarev: Rasvetliti sudbinu nestalih i stradalih na KiM

SRBICA – Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev pozvao je danas nadležne u međunarodnoj zajednici i pravosudnim organima na Kosovu i Metohiji da preduzmu sve kako bi se rasvetlila sudbina nestalih i ubijenih.

„Krvnici još nisu procesuirani iako postoje informacije i saznanja već godinama, a ništa se na tom planu ne radi, zbog jačanja međusobnog poverenja stvari se moraju pomerti napred“, izjavio je Kozarev u selu Banje, u opštini Srbica.

Kozarev je naglasio da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vlada Srbije nastaviti da pružaju dgovarajuće informacije i da će tražiti od svih čcinilaca, koji na to mogu da utiču, da se rasvetli sudbina nestalih i procesuiraju počinioci krivičnih dela.

On je naglasio da će država raditi na rešenju problema uzurpirane srpske imovine na Kosovu i Metohiji i dodao da je jako važno da se omogući pristup uzurpiranoj imovini.

„Građanima na Kosovu i Metohiji poručio bih da je naš glavni prioritet da učinimo ovde život boljim i budućnost dece održivom i dočekamo i njihovu decu ovde, da se naša zajednica širi i razvija“, rekao je Kozarev.

On je u selu Banje, na severu Kosova, prisustvovao proslavi seoske slave, a okupljenima je poručio da će država Srbija i Kancelarija za Kosovo i Metohiju učiniti sve kako bi život na tim prostorima bio bolji.

„Mi smo tu, kao odrasli i stariji, država i vlada i Kancelarija za Kosovo i Metohiju i sve srpske institucije na Kosovu i Metohiji da pomognemo da deci stvorimo sve uslove da im budućnost bude održiva“, rekao je Kozarev.

On je dodao da se u narednom periodu mora raditi na obezbeđivanju uslova za opstanak i ostanak Srba na KiM.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh