• Gradovi

  Крагујевац: На протест у Београд без организованог превоза

   Учесници 14. протеста „Један од пет милиона” у Крагујевцу најавили су вечерас да ће на велики скуп 13. априла у Београду отпутовати редовним линијама или сопственим превозом, јер организован одлазак није могућ због „притисака на превознике”.

  Чланица Организационог одбора протеста у Крагујевцу Станислава Павловић рекла је да су се аутопревозници са којима су преговарали јавили са тврдњом да су их из полиције питали да ли возе, тражили регистарске ознаке возила и давали „одређене пријатељске сугестије”, преноси Бета.

  „Слична је ситуација у целој Шумадији. Позивамо вас да останемо солидарни, истрајни, упорни у борби и отпору власти која нам је заробила животе, тако што ћемо у Београд 13. априла отићи личним возилом или редовним линијама”, рекла је Станислава Павловић.

  Крагујевачки хирург и члан Одбора протеста Владимир Ђорђевић оценио је да грађанима није омогућен организован одлазак на скуп 13. априла због „опструкција власти”.

  „Опструкције иду од прислушкивања наших телефона, за шта имамо озбиљне индиције, до претње људима који би да помогну протесте, превозницима који би обезбедили превоз до Београда, најава задржавања на путу, ванредних техничких прегледа”, рекао је Ђорђевић на скупу на Ђачком тргу.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com