• Novosti online

  Kragujevačka opozicija: SNS od komunalnih preduzeća pravi čudovište da ga da tajkunima

  Opoziciona „Šumadijska regija“ je ocenila da je objedinjavanje pet komunalnih i jednog javnog preduzeća u jednu celinu najgora odluka u javnom sektoru Kragujevca u poslednjih nekoliko decenija, jer će imovina gradjana postati „vlasništvo političko-tajkunskog lobija“, po „dilu tajkuna sa Srpskom naprednom strankom“.

  „Šumadijska regija“ je ocenila da zaposleni i sindikati treba da krivično gone članove nadzornih odbora preduzeća koji budu podržali tu „sumanutu“ odluku koju je danas odobrila vladajuća većina u Skupštini grada.

  „Šumadijska regija“ je najavila da će pomoći i podržati svaki vid protesta zbog te odluke.

  Šef odborničke grupe „Šumadijska regija-Pokret slobodnih gradjana“ Bojan Stojadinović je novinarima rekao da SNS poput „dr Frankenštajna“ hoće da objedini šest preduzeća iako ona imaju svoje specifičnosti, raznolike uslug, različite imovinsko-materijalne statuse, kreditna zaduženja, neplaćena.

  On je naveo da će doći do gašenja preduzeća „Urbanizam“, nekada najbolje urbanističke kuće u Srbiji , a nije jasno ni šta će u komunalnom preduzeću da rade arhitekte, urbanisti prostorni planeri, te smatra da se objedinjavanjem priprema „drastično otpuštanje zaposlenih“.

  Cilj je, proceio je Stojadinović, „ogromna i atraktivna imovina tih preduzeća, a bez radnika, postane lak plen tajkuna u procesu privatizacije“, posle čega i oni diktirali cene komunalnih usluga.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com