• Novosti online

  Kraljica Elizabeta Druga odlikovala Ringa Stara i Hjua Lorija

  Bivši bubnjar Bitlsa Ringo Star, pevač Bi Džiza Beri Gib, glumac Hju Lori i bivši britanski vicepremijer Nik Kleg, neki su od osoba koje je odlikovala britanska kraljica Elizabeta Druga, objavljeno je na tradicionalnoj listi kraljičinih novogodišnjih priznanja.

  Na spisku objavljenom sinoć nalazi se i plesačica Darsi Basel kao i reper Vajli.

  Kraljica je takodje odlikovala brojne nepoznate ličnosti, medju kojima su dva stogodišnjaka i jedna 18-ogodišnja devojka, Lusija Li, za njeno angažovanje za donaciju organa.

  Sedamdesetsedmogodišnji Ringo Star, čije pravo ime je Ričard Starki, proizveden je u člana Reda britanske imperije 1965. godine a sada će biti dobiti rang viteza za usluge u muzici, sledeći tako još jednog Bitlsa, Pola Makartnija, koji je odlikovan 1997.

  „Čast mi je i zadovoljstvo da dobijem priznanje za moju muziku i moj dobrotvorni rad“, napisao je Ringo Star u kratkom saopštenju.

  Beri Gib, najstariji i poslednji živi član grupe Bi Džiz takodje je dobio zvanje viteza, za uslugu u muzici i za dobrotvorni rad.

  Nik Kleg, bivši vodja liberalnodemokratske partije i vicepremijer u vladi Dejvida Kamerona izmedju 2010. i 2015, dobio je zvanje viteza za svoje usluge u politici i za javni rad. Zvanje viteza dobio je i autor i dramski pisad Majkl Morpurgo poznat po romanu „Ratni konj“ iz 1982. godine.

  Kraljica je odlikovala ukupno 1.123 osobe povodom Nove godine, od kojih je 70 odsto odlikovano za svoje delovanje u njihovoj lokalnoj zajednici.

  Britanska vlada objavljuje spisak ljudi koji dobijaju počasti za svoja dela, usluge ili hrabrost dva puta godišnje, neposredno pre Nove godine i u subotu u junu kada se zvanično obeležava rodjendan kraljice Elizabete Druge.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com