Gradovi

Kraljica Ranija odgovorila na karikaturu „Šarli Ebdoa“

AMAN – Jordanska kraljica Ranija crtežom, koji je objavila na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter, reagovala je na karikaturu francuskog nedeljnika „šarli Ebdo“, na kojoj je sirijski dečak Ajlan Kurdi, cije je beživotno telo pronadeno na turskoj plaži, prikazan kao odrasli silovatelj.

Karikatura na naslovnici poslednjeg broja Šarli Ebdoa ponovo je izazvala bes javnosti, a na njoj je decak Ajlan prikazan kao odrasla osoba. Crtež sugeriše da bi, da je preživeo, postao seksualni nasilnik, prenosi Hina.

Kraljica je društvenim mrežama objavila crtež jordanskog karikaturiste Osame Hadžaja na kojem se vidi beživotno dečakovo telo na plaži, pored kojeg sedi nešto stariji dečak s osmehom na licu, do njega je još stariji dečak sa školskom torbom, a pored njega lekar.

Ispod crteža je tekst na arapskom, engleskom i francuskom, preuzet iz karikature u „Šarli Ebdou“: „U šta bi se pretvorio mali Ajlan da je odrastao?

Kraljica je na društvenim mrežama napisala odgovor: „Ajlan je mogao da postane lekar, učitelj ili brižan otac…. Hvala @osamacartoonsu što je oslikao moje misli.“

AP Photo/Virginia Mayo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh