Politika

Kreće temeljna istraga o ubistvu Srba u Libiji

otmica,slađana stanković,libijaFoto: Ilustracija MONDO/Googlemaps/Facebook-Sladjana,stankovic

Ambasador Srbije prisustvovao je identifikaciji tela srpskih diplomata, očekuje se da u toku sutrašnjeg dana budu obavljene sve formalnosti i da u ponedeljak popodne tela budu prebačena u Srbiju, kaže Odalović.

Odalović je kazao da će, pošto tela stignu, biti obavljena i obdukcija na VMA, da bi se utvrdile sve okolnosti smrti i da bi porodice dobile što je moguće više informacija.

Na pitanje kako je moguće da američka vojska nije znala da se na toj lokaciji nalaze oteti građani, Odalović kaže da je činjenica da se poslednjih godina u ovom regionu, ali i u celoj Libiji desilo mnogo otmica.

Meta su bili državljani i drugih država i to je pomoglo da se dobiju pouzdane informacije od obaveštajnih službi.

„Što se tiče FBI-ja, to će svakako biti razjašnjeno. Premijer je najavio da će traziti detaljnijiu informaciju od SAD i kroz to će biti razjašnjeno da li su SAD prepoznale lokaciju, da li su službe SAD razmenile određene informacije. Izvesno je da su SAD prepoznale lokaciju na kojoj je bio jedan od kampova terorista ISIS-a i da je u toj akciji stradalo i dvoje naših. To će pomoći da se razjasne okolnosti otkud naši u tom kampu. Izvesno je da ta kriminalna grupa (koja ih je otela) nije bila izvorno pripadnik ISIS-a, ali da su imali tesne odnose”, kaže Odalović.

Komentarišući izjavu premijera Vučića da srpske diplomate nisu imale potrebne naloge MIP-a, Odalović je najavio i temeljnu istragu svih okolnosti koje su dovele do tragedije i dodao da istraga nije do sada bila sprovedena da se ne bi narušile šanse za oslobađanje diplomata.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh