• Kultura

  Kremirana Mira Stupica

  mira stupicaFoto: YouTube

  Glumica je Imala veliku želju da počiva pored supruga Bojana Stupice i pre smrti je tražila da njenu urnu polože pored njegove.

  Pored članova porodice, od Mire Stupice su se oprostili i brojni glumci i reditelji – Vojislav Brajović, Tihomir Stanić, Milica Mihajlović, Nikola Đuričko, Anica Dobra, Dejan Mijač, Gorčin Stojanović, Jagoš Marković, Nebojša Bradić, Dejan Savić…

  Mira Stupica, članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) od osnivanja, kao i zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta i beogradskog Narodnog pozorišta, preminula je u petak, u 94. godini.

  Nemerljiv trag u pozorišnom životu Jugoslavije i Srbije Mira Stupica je ostavila i ulogama u Ateljeu 212, Beogradskom dramskom pozorištu i Zvezdara teatru, kao i Crnogorskom narodnom pozorištu.

  Stupica je dobitnica svih najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih nagrada za glumu, od Dobričinog prstena, tri Zlatna lovor vijenca sarajevskog Mesa, dve Sterijine nagrade, Zlatne arene, Nagrade „Pavle Vujisić“ za životno delo i mnogih drugih, saopštilo je JDP.

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com