• Gradovi

  Kremlj traži od Londona da se izvini zbog tvrdnji o povezanosti Rusije s trovanjem špijna

  Kremlj smatra da Velika Britanija mora da se izvini zbog neosnovanog optuživanja Rusije za trovanje jednog bivšeg špijuna.

  Predsednik Rusije Vladimir Putin je danas u Ankari, gde je u poseti, citirao šefa vojne britanske laboratorije koji je rekao da njeni naučnici nisu uspeli da utvrde izvor nervnog otrova kojim su napadnuti bivši dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova kćerka.

  Putinov predstavnik za medije Dmitrij Peskov je rekao izveštačima da Velika Britanija mora da se izvini Rusiji zbog svojih „suludih optužbi“ koje su „sasvim neosnovane“.

  Peskov je rekao da će London morati da položi račune pred svojim saveznicima koji su iz solidarnost s Velikom Britanijom proterali ruske diplomate.

  Jedan ruski vojni hemičar je rekao da je nervni otrov kojim je napadnut bivši dvostruki špijun, mogao biti napravljen bilo gde.

  Igor Rjabalčenko, šef Laboratorije za hemiju Naučnog centra Ministarstva odbrane Rusije, rekao je danas za rusku televiziju RT „nije problem“ da bilo koja dobro opremljena laboratorija bilo gde u svetu sintetizuje otrov iz sovjetskih vremena koji se na Zapadu naziva „novičok“ („novajlija“).

  Dodao je da u slobodnoj prodaji ima svih hemikalija potrebnih za to.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com