• Svet

  Kremlj:Teško je iz vazduha razlikovati pobunjenike u Siriji

  „Ovo pitanje treba da postavite ministarstvu odbrane“, dodao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

  Peskov je reagovao i na pozive SAD za sprovođenje vojnog udara na sirijskog predsednika Bašara Al Asada ocenom da bi njegova smena „samo izazvala haos u celoj državi“, prenose agencije.

  „U svakom slučaju, poziv na obaranje vlasti u drugoj državi, teško da može dobiti podršku Moskve. Smena sirijskog predsednika bi izazvala haos, a ne bi doprinela smanjenju terorizma“, tvrdi Peskov.

  Rusija je juče objavila dvodnevni prekid vatre u sirijskom gradu Alepu, samo nekoliko sati nakon upozorenja Vašingtona da predsednik Sirije Bašar Al Asad i njegovi saveznici moraju da poštuju primirje dogovoreno u februaru.

  rusija sirija islamska drzava isis teroristi

  „Na inicijativu Rusije, u gradu Alepo je uveden dvodnevni režim primirja počev od ponoći 15. na 16. jun, sa ciljem smanjenja oružanog nasilja i stabilizacije situacije“, navedeno je u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

  Svetske novinske agencije prenose da se u saopštenju ne precizira sa kim je Rusija dogovarala prekid vatre u Siriji.

  Dan ranije, američki državni sekretar je izjavio da „Rusija mora da shvati da američko strpljenje nije beskrajno“.

  „Rusija želi dugoročni prekid vatre u najvećem sirijskom gradu Alepu“, izjavio je agenciji Interfaks zamenik ruskog ministra inostranih poslova Mihail Bogdanov.

  Drugi po veličini grad u Siriji je opustošen na više frontova u razornom ratu u kojem je do sada ubijeno više od 280. 000 ljudi, a milioni su primorani da napuste svoje domove, navode agencije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com