• Gradovi

  Krenulo „maratonsko“ izjašnjavanje poslanika

  BEOGRAD – Poslanici Skupštine Srbije glasaće danas o 19 zakonskih predloga, čime će završiti poslednju sednicu jesenjeg zasedanja.

  Među tim zakonskim predlozima su izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Predlog zakona o privremnom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, kojim se propisuje taksa u iznosu od 150 dinara za RTS i RTV, koja će se plaćati uz račun za struju.

  Poslanici bi trebalo, uz predložene zakone, da se izjasne i o 1.400 amandmana koliko je podneto na njih, pa se očekuje maratonsko glasanje.

  Među aktima o kojima će se izjasniti su još Predlog zakona o zaštiti zemljišta, setu poreskih zakona, setu privrednih zakona, izmene Zakona o naučno-istraživačkoj delatnosti, Predlog zakona o obnovi nakon elementarne i druge nepogode.

  U setu poreskih zakona su izmene zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, o tržištu kapitala, o porezu na dohodak građana, o porezu na dobit pravnih lica, o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, o republičkim administrativnim taksama…

  Među predloženim privrednim zakonima su novi zakoni o zadrugama i o privrednim komorama, izmene zakona o privatizaciji i o pravu na besplatne akcije, a poslanici će se izjasniti i o preuzimanju obaveza preduzeća Srbijagas prema NIS-u i njihovom pretvaranju u javni dug, davanju garancija, potvrđivanju sporazuma o zajmu…

  Poslanici će poslednju sednicu jesenjeg zasedanja završiti u svečanoj atmosferi, shodno Zakonu o Narodnoj skupštini, uz himnu Bože pravde i gardu Vojske Srbije na ulazu u zdanje na Trgu Nikole Pašića.

  Foto TANJUG/O. Toskić, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com