• Gradovi

  Krenuo železnički saobraćaj preko Žeželjevog mosta

   

   

  Preko Žeželjevog mosta u Novom Sadu danas u podne prešla su dva teretna voza, čime je 19 godina nakon njegovog rušenja u NATO bombardovanju ponovo uspostavljen redovan železnički saobraćaj.

  Dva teretna voza prešla su most nakon što su prošle nedelje obavljeni testovi izdržljivosti mosta, prvi voz je išao iz Novog Sada ka Beogradu, a drugi je most prešao iz pravca ka Novom Sadu.

  Kako je saopštenju od 5. aprila istakla ministarka gradjevinarstva Zorana Mihajlović, time je počeo redovan železnički saobraćaj, a očekuje se da počne izgradnja pristupnih saobraćajnica.

  „Do juna očekujem da budu završeni i preostali radovi na pristupnim saobraćajnicama, kako bi gradjani Novog Sada mogli u potpunosti da ga koriste“, rekla je Mihajlović, a piše na sajtu ministarstva.

  Podsetila je da se most nalazi na železničkom Koridoru 10 i da je deo buduće brze pruge Beograd-Budimpešta.

  Vrednost izgradnje Žeželjevog mosta je 54,74 miliona evra, od čega je 25,37 miliona donacija EU, 25 miliona uložili su Pokrajina Vojvodina i Grad Novi Sad, a još 4,37 miliona evra uloženo je iz republičkog budžeta.

  Mihajlovićeva i predsednik Pokrajinske Vlade Vojvode Igor Mirović najavili su tokom obilska mosta krajem marta, da će železnički saobraćaj na Žeželjevom mostu biti pušten „5. 6 ili 7. aprila“.

  Žeželjev most srušen je 23. aprila 1999. godine u NATO bombardovanju. Radovi na obnovi počeli su u aprilu 2012.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com