Hronika

Kristijan Golubović ipak ide u zatvor

 ef1579e277.jpeg

BEOGRAD – Viši sudu u Beogradu pravosnažno je odlučio da Kristijan Golubović mora da počne sa izdržavanjem kazne zatvora od osam godina, pošto je danas odbio kao neosnovanu njegonu žalbu na rešenje o odbijanju molbe za odlaganje izvršenja.

Prema zakonu Golubovuć će morati da se javi u zatvor u roku od pet dana od prijema ovog pravosnažnog rešenja.

„Viši sud u Beogradu rešnjem 17. februara odbio je kao neosnovanu žalbu osuđenog Aleksandra Kristijana Golubovića izjavljenu protiv rešenja Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je odbijena njegova molba za odlaganje izvršenja kazne zatvora“, rekla je danas Tanjugu portpparol suda Tatjana Koljenšić.

Tom odlukom je povrđeno prvostepeno rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu od 2. februara odbio molbu Golubovića da mu se po četvrti put odloži izvršenja zatvorske kazne od osam godina, a ranije tog dana je pušten iz pritvora u kojem je bio 15 dana zbog pretnji učesnici rijalitija „Farma 6“ Tamari Đurić.

 

Golubović ide u zatvor narednog radnog dana po prijemu odluke

Golubović će morati da se javi na izdržavanje zatvorske kazne prvog narednog radnog dana po prijemu rešenja Višeg suda, koji je danas pravosnažno odbio njegovu molbu za odlaganje služenja kazne.

Pravosnažno rešenje Višeg suda će mu biti uručeno preko Prvog osnovnog suda u Beogradu koji je doneo prvostepenu odluku o odbijanju molbe.

Portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu Ivana Ramić rekla je Tanjugu da pravosnažno rešenje još nije stiglo tom sudu.

Kada bude stiglo, ono će biti uručeno Goluboviću, koji mora da se javi na izdržavanje kazne prvog narednog radnog dana od prijema rešenja, napomenula je Ramić.

Ovi zakonski uslovi moraju da budu ispoštovani a koliko će potrajati dostavljanje odnosno uručivanje sudskog rešenja to ne može da se predvidi.

Ukoliko se ne okrviljeni ne javi dobrovoljno upravi zatvora, može da usledi privođenje uz pomoć policije, a ako i to ostane bezuspešno raspisuje se poternica zbog izdržavanja kazne, predviđa naša zakonska procedura.

Goluboviću je uspevalo da poslednik 15 meseci odlaže izvršenje kazne od donošenja pravosnažne presude Apelacionog suda kojom je osuđen na osam godina zatvora zbog preprodaje heroina u novembru 2014.

Do današnje odluke, prethodno mu je tri puta prihvatana molba za odlaganje služenja kazne, u dva navrata zbog rođenja deteta, a treći put zbog učešća u rijalitiju „Farma“.

Četvrto odlaganje, koje mu je prošlo bezuspešno tražio je zbog „zdravstvenih razloga“.

Golubovića čeka da izrdži u zatvoru još četiri godine i četiri meseca, pošto je ostatak kazne od osam godina proveo u pritvoru.

Protiv njega se u tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal vodi još jedan postupak zbog pretnji učesnici rijalitija „Farma“, Tamari Đurić.

 

foto Tanjug, N. Milošević, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh