Gradovi

Kritike za brzinu selekcije, pomaci na polju obaveštavanja

BEOGRAD – Istraživanje „Oceni put do posla“ za 2015. godinu sajta Poslovi.infostud.com pokazalo je da postoje izvesni pozitivni pomaci u odnosu na prethodne godine na planu obaveštavanja kandidata o ishodu konkursa za posao.

Takođe, način na koji je kompanija zakazala test ili intervju za posao je među najbolje ocenjenim aspektima u procesu selekcije, dok je brzina procesa selekcije lošije ocenjena u odnosu na prethodne godine, pokazalo je istraživanje „Oceni put do posla“ za 2015. godinu.

I protekle godine su kandidati koji putem sajta Poslovi.infostud.com konkurišu za posao, u okviru istraživanja „Oceni put do posla“ ocenjivali nacin na koji su poslodavci organizovali proces selekcije i regrutacije u svojim kompanijama.

Tom prilikom je bodovan način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

Izvesni pozitivni pomaci u odnosu na prethodne godine postoje na planu obaveštavanja kandidata o ishodu konkursa za posao.

Način na koji je kompanija zakazala test ili intervju ostaje među najbolje ocenjenim aspektima u procesu selekcije, dok je brzina procesa selekcije lošije ocenjena u odnosu na prethodne godine.

U istraživanju je ove godine popunjeno 80.423 upitnika, što je za oko 1.000 više u odnosu na prošlu godinu.

Pored toga, ocenjeno je znatno više konkursa za posao (preko 13.000), kao i veći broj pojedinačnih poslodavaca (gotovo 4.000).

Poslodavci su dobili prelaznu ocenu za obaveštavanje o ishodu konkursa.

Iako je izostanak povratne informacije o ishodu konkursa, i dalje najslabije ocenjen u procesu selekcije i regrutacije, ipak se oseća izvestan napredak u odnosu na prethodne godine, navodi se u saopštenju.

Prosečna ocena ove godine iznosi 1,6 dok je 2014. iznosila 1,4 navodi se u saopštenju Infostuda.

Ono čime su kandidati bili manje zadovoljni ove godine jeste brzina završetka procesa selekcije koja je dobila nešto nižu prosečnu ocenu 3,35 u odnosu na 3,38 u 2014. godini.

Ostali segmenti procesa selecije kao što su informisanje o radnom mestu (opis posla, radni uslovi, visina zarade) i način na koji je kompanija zakazala intervju su slično ocenjeni kao i prethodne godina i dobili su prosečnu ocenu 3,45 odnosno 3,80.

Foto/Video Tanjug, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh