• Južna Srbija

  Krivokapić: Pritisak migranata iz pravca Bugarske

   dab8a5d24a.jpeg

  BEOGRAD – U poslednjih 15 dana porastao je pritisak ilegalnih migranata iz pravca Bugarske, koji, u većim grupama, pokušavaju da uđu kod Negotina i ka Dimitrovgradu, izjavio je jutros portparol Ministarstva odbrane, kapetan korvete Jovan Krivokapić.

  Krivokapić je, gostujući u jutarnjem dnevniku RTS, rekao da je sinoć uhvaćena grupa od 50 migranata, koji su sprovedeni u prihvatne centre, dok je krijumčar iz Vranjske Banje uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati.

  “Zajedničke snage vojske i policije dobile su jasan zadatak da spreče ilegalan ulazak migranata iz Bugarske i Makedonije, i da se bore protiv krijumčara ljudima”, rekao je Krivokapić.

  Kako je dodao, za sada su pešačke i motorizovane patrole otkrile i sprečile ilegalan ulazak oko 7.500 migranata.

  Na pitanje da li bi podizanje barijera pomoglo u sprečavanju ilegalnog ulaska migranata, Krivokapić je odgovorio da je to odluka državnih organa, a da će zajedničke snage vojske i policije u potpunosti biti spremne da tu odluku sprovedu.

  On je dodao i da je bezbednosna situacija na granici Srbije stabilna i da nema posebnih opasnosti od terorističkih akcija.

  “Naše snage uočile su rutinskom proverom da među migrantima ima i ljudi koji su možda imali prethodno iskustvo kao pripadnici oružanih snaga, ali oni ne predstavljaju opasnost po bezbednost Srbije”, rekao je Krivokapić.

  Foto Tanjug/ J.Pap, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com