• Gradovi

  Krkobabić apelovao da se odmah obezbede mobilne prodavnice za udaljena sela

   

   

  Ministar za regionalni razvoj i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Milan Кrkobabić apelovao jedanas na velike trgovinske lance i njihovu društvenu korporativnu odgovornost da u saradnji sa lokalnim samoupravama i mesnim zajednicama širom Srbije pomognu seosko stanovništvo u redovnom snabdevanju osnovnim životnim namirnicama u vreme epidemije korona virusa. On je ukazao da su, pored neophodne pomoći u boljem snabdevanju oko 3.500 sela u kojima rade prodavnice, poseban problem stanovnici u oko 1000 sela Srbije u kojima takve prodavnice ne postoje.

  „Zato je nephodno da veliki trgovinski lanci što pre, u saradnji s lokalnim samoupravama, organizuju mobilne prodavnice – dostavna vozila koja će, poštujući sve mere ograničenja i opreza, snabdevati i najudaljenija sela u brdovito-planinskim i pograničnim područjima. Mobilne prodavnice mogle bi da dostavljaju i neophodne lekove, jer u mnogim selima nema ni apoteka“, rekao je Krkobabić.

  Istovremeno je Кrkobabić apelovao na zadruge, koje su već aktivno uključene u pružanje pomoći, da starijima od 70 godina pomognu u obavljanju prolećne setve, da otkupljuju poljoprivredne proizvode čija je prodaja otežana zbog ograničenja kretanja i svih drugih restrikcija uvedenih zbog epidemije.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com