Gradovi

Krkobabić: Nov početak za sela Srbije

DRAJINAC – Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić prisustvovao je danas u selu Drajinac početku akcije „Država Srbija u selima Srbije“ i tom prilikom naveo da je akcija precizna i dobro isplanirana aktivnost kojom država pomaže stanovništvu u selima približavanjem osnovnih usluga.

“Ideja je da lokalne samouprave i javna preduzeća, bez dodatnih ulaganja i troškova, efikasnije angažuju svoje resurse i doprinesu ravnomernijem regionalnom razvoju, što je prioritet nove regionalne politike Vlade“, istakao je Krkobabić.

Kako je navedeno u saopštenju, bez razvoja sela neće moći da se razvija ni Srbija.

U saopštenju je istaknuto i da dolazak u sva sela na ovaj način, za početak uslugama poštara, lekara, opštinskog službenika, a kasnije uključivanjem i ostalih usluga, predstavlja novi početak za sela Srbije.Krkobabić je prošle nedelje pokrenuo akciju potpisivanjem protokola između JP Pošta Srbije i tri grada i osam opština iz cele Srbije sa ciljem da se mobilnim delovanje državnih službi olakša život u ruralnim područjima.

Akcijom je obuhvaćeno 55 sela, a prvo selo koje je osetilo konkretan rezultat akcije selo Drajinac koje je danas imalo na raspolaganju usluge poštara, lekara i opštinskog činovnika.

Foto Tanjug/ Video arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh