Novosti online

Куку леле за „Куке доброте”

Ниш – Ниш је један од првих градова у Србији у којем је реализована акција „Куке доброте”. На стубовима електрорасвете на обали Нишаве, код улаза у Градску тврђаву, на огради моста и многим местима у центру града високо изнад земље прошлог четвртка и петка постављено је неколико десетина кука и написано каква им је намена.

Ту су Нишлије неколико дана остављали храну, делове гардеробе, половне ципеле и другу обућу за сиромашне, за људе који из ко зна ког разлога живе на улици…

Хуманитарној акцији одазвао се велики број грађана, али је све потрајало до мрака. Онда неко поскидао „Куке доброте”.

Нема их више.

Tоком читавог јутра хумани људи из града на Нишави чудили су се несхватљивом вандализму. Много тога што су понели од својих кућа и што им не треба, а што су наменили социјално угроженима, нису имали где да оставе. Одлагали су донете кесе са стварима и храном на клупе у оближњем парку или их остављали на уличним замрзивачима за сладолед.

Хуманитарци који су повели акцију такође се не могу начудити поступку. Но, не одустају да жеље да помогну и поново ће отићи до продавница и купити нове куке. Једна кука, са све завртњима којима се учвршћују за стубове, вреди стотинак динара.

Поставља се питање коме су „Куке доброте” сметале и да ли ће се већ у суботу наћи на некој тезги нишког „бувљака”, понуђене на продају?

Догађај неодољиво подсећа на стање у нишким стамбеним зградама, у којим су разваљени сви хидранти, где нема ни једног ватрогасног црева. А на „бувљаку” ватрогасна опрема нуди се и „на мало” и „на велико”.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh