Novosti online

Кулминација карневал у Рију

Према извештајима агенција

Градоначелника Рија Едуарда Паеса прексиноћ је симболички добио кључ града од краља Мома чиме је означен почетак најпознатијег карневала на свету чији је врхунац поворка школа самбе на самбадрому.

У граду се очекује долазак милион туриста који ће уз неколико милиона локалних житеља, боравити наредних пет дана на фешти и како преносе светски медији у односу на претходне године постоји забринутост од ширења вируса зика у Јужној Америци али не толика да се спречи улична прослава.

Масовност нису спречили ни апели појединих влада да њихови грађани не путују у земље у којима има комараца – преносника зика вирус. Званичници Бразил су чак раније такође саветовали трудницама да не долазе на предстојећу Олимпијаду.

Кулминација карневал очекује се данас и у понедељак ноћ када ће на чувеном самбадрому дугом више од 700 метара представници најпознатијих школа самбе приказати кореографије и изузетне костиме спремане годину дана.

Поједине плесне школе указале су на смањење градског фонда и све мањег бројка спонзора Како преноси Танјуг Марсио де Соуза, директор једне од школи самбе је рекао да је „већ четири или пет година тешко, али ове године је још горе зато што су сви у кризи и цене расту”.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh