• Gradovi

  Култура у време корона вируса – отказан концерт уметника из Русије у Крушевцу

  Крушевац, 12. март 2020.

  У Крушевцу је синоћ, због забране јавних окупљања у затвореном простору, отказан концерт вокално-инструменталне групе „Каљина арт“ из Твера у Русији.

  Велики број Крушевљана је дошао на концерт који је отказан само два сата пре заказаног почетка у 19 часова, тако да је се крушевачко чаршијом пронео осећај дубоког разочарања. Још је и веће било разочарање извођача из далеке Русије.

  Како нас је обавестила Ирина Миљковић, председник удружења руских сународника и пријатеља Русије из Крушевца „Свеславица“, организатори и покровитељи концерта су нашли начина да, макар делом, надокнаде крушевачкој публици овај изненадни губитак. Руски дом у Београду је уступио своју салу, тако да ће концерт бити одржан без публике, а снимак концерта ће бесплатно бити достављен локалним телевизијским и радио станицама.

  На концу, поменимо покровитеље неодржаног концерта јер они то заиста залужују: Руски дом у Београду и Град Крушевац и организаторе: Културни центар у Крушевцу, Крушевачко позориште и удружења Руса и пријатеља Русије „Свеславица“ у Крушевцу.

  Д.К.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com