• BG

  Kurir: Djilas se sastao sa dvojicom predsedničkih kandidata demokrata

   

   

  Šef opozicione odborničke grupe Savez za Srbiju u parlamentu Beograda Dragan Djilas potvrdio je da je razgovarao sa kandidatima za predsednika Demokratske stranke (DS) Branislavom Lečićem i Zoranom Lutovcem ali je dodao da to ne znači da se meša u unutarstranačke izbore demokrata.

  „Video sam se i s Branislavom Lečićem i sa Zoranom Lutovcem, jer su jasno rekli da vide DS u Savezu za Srbiju. Želeo sam da im kažem da su im vrata Saveza za Srbiju otvorena. Nisam imao ideju da se mešam u izbore u DS, niti bih to mogao da radim, izašao sam davno iz te stranke“, rekao je Djilas za list Kurir.

  Djilas, koji je nekada bio i predsednik DS, je dodao da je tu stranku pozivao na saradnju i pred beogradske izbore ali da ga tada nisu poslušali i da su osvojili nešto više od dva odsto.

  „Nadam se da će biti prilike da svi zajedno radimo na promeni vlasti i sistema u Srbiji“, rekao je Djilas.

  Kandidatkinja za predsedničko mesto u DS Gordana Čomić nije želela da komentariše to što su njeni protivkandidati razgovarali sa bivšim partijskim šefom ali je rekla da bi sa Djilasovim Savezom za Srbiju saradjivala ukoliko bi došla na čelo stranke.

  Potpredsednik DS Radoslav Milojičić, medjutim, smatra da je Djilasov potez u najmanju ruku neprimereno mešanje u izbore u DS i dodao da ta stranka nikada nije bila na prodaju.

  „Mene interesuje samo šta misle članovi i članice DS. Ne zanima me šta misli bilo ko iz vlasti ili iz opozicije. Pola života, od svoje 18. godine, član sam DS i kao potpredsednik stranke radiću samo ono što je u interesu države Srbije i naših članova“, rekao je Milojičić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com