• Gradovi

  Kuvajt opozvao ambasadora iz Irana

  KUVAJT – Kuvajt je opozvao svog ambasadora u Iranu zbog napada na diplomatsko predstvaništvo Saudijske Arabije u Iranu.

  U saopštenju se ne navodi kako će se to odraziti na kuvajtsko-iranske odnose.

  Saudijska Arabija je prethodno prekinula odnose sa Iranom, a slične korake su preduzele i Bahrein, Sudan i Ujedinjeni Arapski Emirati.

  U međuvremenu, šef egipatske diplomatije je osudio napad na iransku ambasadu u Iranu kao „neprihvatljiv“.

  Tokom posete Rijadu, Sameh Šukri je rekao da ponašanje Irana posle pogubljenja šeika Nimr al -Nimra predstavlja isto što i mešanje u unutrašnje stvari Saudijske Arabije.

  Egiptaski diplomata je takođe ponovio podršku njegove zemlje Saudijskoj Arabiji uoči predstojećeg sastanka šefgova diplomatija država-članica Arapske lige na kojem će biti razmatrana i aktuelna situacija u odnosima Saudijske Arabije i Irana.

  Nakon napada demonstranata na ambasadu Saudijske Arabije u Iranu zbog pogubljenja šiitskog sveštenika Nimr al Nimra tenzije između dve zemlje se ne smiruju, a Rusija nudi da posreduje, prenose danas mediji.

  Saudijska Arabija pogubila je tokom vikenda 47 ljudi osuđenih za terorizam uključujuhci istaknutog šiitskog sveštenika Nimr al Nimritsa, koji je bio centralna ličnost 2011. godine u demonstracijama protiv režima inspirsanim Arapskim prolećem, a njegovo pogubljenje je izazvalo žestoke reakcije u Iranu, Iraku, Jemen, Bahreinu i drugim zemljama regiona.

  freeimages.com, Abdulaziz Almansour

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com