Gradovi

Labović: Sajam će prevazići sve rekorde, broj 1 u regionu

Labović: Sajam će prevazići sve rekorde, broj 1 u regionu

BEOGRAD – Ovogodišnji Međunarodni sajam turizma u Beogradu prevazićiće sve dosadašnje rekorde budući da se očekuje najveći broj izlagača, učesnika i posetilaca do sada, izjavila je v.d. direktora Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović.

Na sajmu, koji će zvanično biti otvoren sutra, imaćemo 55 zemalja učesnica i 1.153 izlagača i možemo reći da je ovaj beogradski sajam među najznačajnijim sajmovima turizma u Evropi, a u regionu apsolutni broj jedan, rekla je ona za Tanjug.

Kako je kazala, TOS će imati centralni štand u hali 4 na gde će posetioci moći da vide sve prirodne lepote Srbije.

„Ove godine na prvom mestu predstavićemo Dunav, reke i jezera, kao našu glavnu temu za ovu godinu. Pored toga, predstavićemo i sve one izuzetne znamenitosti koje Srbija ima- kratki odmori u gradovima, planine, jezera, banje, gastronomska ponuda i sve one stvari koje su za Srbiju od izuzetnog značaja“, rekla je Labović.

Labović je rekla da će biti obeleženo i 160 godina od rođenja Nikole Tesle „Teslinim kutkom“ na štandu TOS-a, gde će posetioci imati mogućnost da vide prezentaciju svih njegovih izuma.

Ovogodišnji sajam turizma više je namenjen domaćim turistima, dodala je.

Uzimajući u obzir činjenicu da je prošle godine prvi put zabeležen porast domaćih turista koji su odmor provodili u zemlji, potrudili smo se i da unapredimo ponudu i damo im predlog gde mogu i ove godine da provedu odmor u zemlji, rekla je Labović.

Labović je dodala da je u saradnji sa JP „Pošta Srbije“ omogućeno posetiocima ne samo da dobiju informacije o vaučerima, već i da podnesu zahteve, ukoliko sa sobom ponesu svu potrebnu dokumentaciju.

Ovogodišnji sajam turizma imaće slogan „Gde još niste bili?“ i trajaće do 21. februara, a zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Slovenija.

Pored Sajma turizma, od 18. do 21. februara biće održani i 7. Sajam vina Beowine, 12. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo Horeca, kao i 12. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“, na oko 15.000 kvadrata izložbenog prostora, u halama 1, 1a, 2, 3 i 4 Beogradskog sajma.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh