Novosti online

Лагао да Матијевић користи неисправно месо

Нови Сад – Бивши радник Индустрије меса „Матијевић” Михајло Чепи који је пре само неколико дана објавио низ видео-снимака из фабричких хала ове индустрије и оптужио власника Петра Матијевића да месо са истеклим роком трајања користи у даљој производњи месних прерађевина, извинио се на новом снимку који је поставио на друштвеним мрежама.

На снимку насловљеном „Ово је права истина о Матијевићу”, Чепи излази пред камеру, представља се и каже:

„Желим прво својим родитељима да се извиним, свој родбини, пријатељима, првенствено радницима Индустрије меса ’Матијевић’ и породици Матијевић. Био сам у безизлазној ситуацији. Од стране конкурентских фирми сам био приморан да све ово урадим. Нисам знао да ће то да поприми оволике размере и, заиста, извињавам се још једном свима. Људски је грешити и немојте да се љутите. На ово сам био приморан”.

Он је уз нови видео-снимак који је најпре пустио на „Јутјуб”, а потом и на своју фејсбук-страницу, написао да му „нико ништа није платио, за ово”, додајући да није имао намеру да тиме никог повреди. Још једом се извинио „свима, а посебно драгим бившим колегама”.

Као и приликом објаве низа видео-снимака меса из погона „Матијевић”, за које је тврдио да се користи за производњу кобасица, шваргли, џигерњача и псеће хране иако му је истекао рок трајања, Чепи је и овог пута изазвао салву коментара на друштвеним мрежама. Ко га је уценио, да ли му је неко претио, питали су се коментатори. Међу њима је и мноштво оних који су веома разочарани исходом афере која је усталасала јавност и због које је републичка ветеринарска инспекција изашла у ванредну контролу погона „Матијевића” у Новом Саду, али није утврдила никакве пропусте.

Занимљиво је да се јуче и Индустрија меса „Матијевић” извинила свом бившем раднику. Лана Матијевић, ћерка власника ове месне индустрије, захвалила му је што је „имао довољно петље и храбрости да каже праву истину и тим чином скине сваку љагу са нашег имена и отклони штету која је нанета у претходних пар дана”.

„Господин Чепи није крив ни за шта. Он је само један пион у борби конкуренције за тржиште. Желимо овим путем да му упутимо извињење, пре свега ја лично што сам га назвала лоповом”, написала је Лана Матијевић на фејсбук-страници предузећа, гарнираној снимком Чепијеве „праве истине о Матијевићу”.

Тако су у истом дану, један за другим, као по договору пала два извињења недоречених мотива и, чини се, „правих истина”. Чепи није открио ко су „конкурентске фирме” које су га „приморале” на тешке оптужбе. Ваљало би да и Матијевићи објасне своје речи на рачун бившег радника, које су тако олако потегнуте и још лакше повучене.

У отвореном писму јавности Лане Матијевић, које је претходило изненадним јучерашњим обртом, саопштила је да је Михајло Чепи отишао из фирме пре годину дана „јер је требало да добије отказ због крађе”.

„Али када је схватио да смо га ухватили у крађи, дао је сам отказ јер зна да онај ко добије отказ из ове компаније тешко може наћи други посао”, навела је тада она.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh