Gradovi

Laković: Svi u UEFA podržavamo Platinija

BEOGRAD – Nekadašnji generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FS S), danas funkcioner Evropske fudbalske unije (UEFA) Zoran Laković izjavio je da svi u toj organizaciji maksimalno podržavaju suspendovanog predsednika Mišela Platinija i veruju da će on dobiti sudsku bitku i vratiti se na posao.

„UEFA ima legitimnog predsednika Platinija koji će, nadamo se, svoju borbu uspešno okončati pred organima FIFA i vratiti se svom poslu. U to smo svi ubeđeni, ne samo iz administracije, nego predstavnici svih Evropskih federacija. I to je nekoliko puta emitovano sa raznih sastanaka kojima su prisustvovali zvaničnici evropskih nacionalnih saveza“, rekao je Laković u intervjuu za sajt FS S-a.

Laković, koji boravi u Beogradu na šampionatu Evrope u futsalu pohvalio je organizaciju turnira i sliku koja je poslata u svet i dodao da je veoma važno da FS S i UEFA imaju fantastičnu saradnju.

On je izdvojio razvojne projekte UEFA u Srbiji, kao što su izgradnja Sportskog centra, stadionske infrastrukture, osvetljenja i postavljanje veštačkih podloga na terenima. Takođe, apostrofirao je i činjenicu da je FS S jedan od pet Saveza koji je prvi podržao kandidaturu generalnog sekretara UEFA Đanija Infantina za predsednika FIFA.

„Nadam se da ćemo jedan ciklus završiti zajedničkim projektom, a odnosi se na izgradnju Nacionalnog stadiona“, istakao je Laković i naveo da će se FS S u budućnosti sigurno kandidovari za dobijanje domaćinsta šampionata Evrope za igrače do 19 godina.

Foto Tanjug, T. Valič

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh