• Novosti online

  Lavrov: Rusija ne želi da udje u bitku zabrana sa SAD

  Moskva ne bi volela da udje u bitku zabrana sa Vašingtonom, koja će pogoditi medijske kuće obe zemlje, rekao je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, komentarišući odluku Kongresa SAD da povuče akreditacije za televiziju RT.

  „Mi sada proučavamo situaciju sa televizijom RT. Ubedjen sam da je to apsolutno neprihvatljivo za bilo koju manje-više civilizovanu zemlju“, rekao je Lavrov tokom posete Rimu, a prenosi Tass.

  On je kazao da ne može sada da kaže kako će Rusija odgovoriti, ali da „ne bi baš želeo“ da udje u bitku zabrana „koja će uticati na medije i na ljude koji se iz medija informišu o dešavanjima u svetu“.

  Komitet Kongresa SAD koji se bavi akreditovanjem televizijskih novinara jednoglasno je u sredu odlučio da povuče akreditacije za televiziju RT koju finansira Kremlj, pošto se ta medijska kuća registrovala kao „strani agent“. Rusija je to osudila kao kršenje slobode medija.

  Ruska Duma odgovorila je danas predlogom da se novinarima američkih medija ukinu akreditacije za pristup njihovim prostorijama. Kremlj je potom najavio podršku toj inicijativi donjeg doma ruskog parlamenta.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com