• Gradovi

  Lavrov: Rusija spremna na saradnju sa SAD uprkos sankcijama

  Rusija je i dalje spremna na saradnju sa SAD pod uslovom da postoji uzajamno poštovanje, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru sa američkim kolegom Reksom Tilersonom.

  „Lavrov je potvrdio da Rusija ostaje spremna za normalizaciju bilateralnih odnosa sa SAD i za saradnju u važnim medjunarodnim pitanjima“, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova i dodalo da je saradnja jedino moguća na „osnovama ravnopravnosti i uzajamnog poštovanja“.

  Ministarstvo je ranije danas saopštilo da je Vašingtonu poručeno da do septembra smanji broj svojih diplomata u Rusiji na 455, što je broj ruskih diplomata koji borave u SAD, prenosi agencija RIA Novosti.

  „U slučaju novih jednostranih akcija američkih vlasti protiv ruskih diplomata u SAD uslediće recipročni odgovor“, navodi se u saopštenju, dan nakon usvajanja zakona o sankcijama Rusiji u Senatu SAD.

  Lavrov je Tilersonu rekao da su te mere usledile „posle serije neprijateljskih odluka iz Vašingtona“ i ponovio da osudjuje nove američke sankcije.

  Senat SAD je juče usvojio zakon o sankcijama Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji. On će stupiti na snagu kada ga potpiše predsednik Donald Tramp, koji ima pravo veta ali je malo verovatno da će ga iskoristiti.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com