Gradovi

Lazović pomogao porodicama nastradalih fudbalera

BEOGRAD – Nekadašnji fudbalski reprezentativac Srbije Danko Lazović uključio se u humanitarnu akciju „Ljudi, budimo ljudi“, koju je pokrenuo Sindikat fudbalera Nezavisnost i uručio finansijsku pomoć porodicama nastradalih fudbalera.

Lazović, bivši igrač Partizana, PSV-a, Bajera iz Leverkuzena, Zenita i drugih klubova, donirao je novac porodicama Gojka Trivića, Milovana Jovića, Željka Jovanovića, Milorada Popovića, Ivana Krstića, Sretena Vasića, Vladana Pašića i Nenada Lukića, a pomoć će naknadno biti uručena porodicama Miroslava Opsenice i Jovana Gojkovića.

„Moja ideja je da probudim svest kod ostalih fudbalera da nikad ne zaboravimo te ljude, njihove porodice i decu. U današnje vreme najbitnije je biti human. Ne zaboravite naše bivše drugove i prijatelje. Hvala Sindikatu što mi je omogućio da budem deo ove humanitarne akcije. Pozivam sve dobre ljude iz fudbala da se uključe u ovu akciju“, rekao je Lazović.

Predsednik Sindikata Mirko Poledica najavio je da će ovaj humanitarni fond uskoro prerasti u Fondaciju.

„Želimo da osnujemo Fondaciju koja će brinuti o porodicama fudbalera koji teško žive. Hoćemo da javnosti pošaljemo poruku da su fudbaleri čestiti i humani ljudi“, izjavio je Poledica.

Foto Tanjug/T. Valič, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh