Gradovi

LDP: Srbiji treba predsednik koji nema pravo na kolebljivost

BEOGRAD – Parlamentarna Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića smatra da predsednik Republike nema pravo na kolebljivost kada je u pitanju da li treba podići spomenik Slobodanu Miloševiću.

Iz te partije je saopšteno da je Srbiji potreban predsednik Republike koji nema pravo na kolebljivost kada ga pitaju da li treba podići spomenik Slobodanu Miloševiću.

Ne iznenađuje, kažu, Nikolićev stav jer je i sâm bio deo politike koju bi danas, kao prvi čovek države, morao da osudi.

Zato je, dodaju, potreban jasan sistem vrednosti o kojem govorimo godinama, zato je potrebna politika koja će imati jasan stav o uzrocima svih današnjih problema zemlje, među kojima je najdominantniji pogrešna politika koju simbolizije Milošević – politika nacionalizma, rata, zločina, političkih ubistava, gušenja demokratije.

„Miloševićevi spomenici su 9. mart, protesti 1996/1997, jama kreča u koju je na Fruškoj gori bačen Ivan Stambolić pošto mu je po Miloševićevom nalogu pucano u potiljak, prebijeni građani pred kordonima i batinašima, masovne grobnice po Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu. Sve su to spomenici koji govore sve ono što Nikolić, Dačić i njima slični neće i ne smeju i sve što bi nekim navodno novim spomenikom želeli da sakriju“, navodi se u saopštenju LDP-a.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh