Politika

LDP: Veselinović obmanjuje javnost pričama o pretnjama

BEOGRAD – Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je danas da predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović obmanjuje javnost pričama o tome da mu je lider LDP Čedomir Jovanović pretio i time pokušava da opravda „sastanak sa fašistima“.

Povodom Veselinovićeve izjave da je policiji prijavio pretnje, koje mu je, kako je naveo, uputio Jovanović, jer njegova stranka nije pozvana na sastanak opozicionih partija koji treba da bude održan u petak, 4. novembra, LDP je naveo da time Veselinović pokušava da opravda cilj sastanka koji je „zakazao sa Dverima i sličnim desničarskim pokretima“.

U saopštenju LDP je navedeno da je tačno da je Jovanović pozvao Veselinovića i rekao mu da „neće dozvoliti ni njemu, kao što nije dozvolio ni Šešelju, Dačiću, Koštunici i različitim analitičara, da crta mete na čelu LDP“.

„Veselinoviću, koji je promenio više partija nego što ima godina, neće pomoći pozivanje ni na policiju, ni na tri Stefanovića, ako misli da će nas na taj način naterati na kompromis kojim se prodaje budućnost zemlje, na koji nas nisu naterali ni Milošević, ni Šešelj, ni Dačić, ni Koštunica“, stoji u saopštenju.

LDP je naveo da „Veselinović, ali i svi budu spremni da dobiju politički odgovor ukoliko pomisle da ima pravo da iznose neistine o LDP, na isti onaj način na koji su takav odgovor dobijali svi oni koji su LDP lažno etiketirali u prošlosti“.

Navodi se da „poruka za one koji stoje iza Veselinovića, koji se nije sam odlučio na tu drskost, ista je kao i ona koju je LDP danas uputila ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću i vladajućoj koaliciji“.

„LDP ne dozvoljava nesposobnoj vlasti i nesposobnoj opoziciji da više troši vreme građana i da svojim nastupima truje i deli ovo društvo zbog svojih ličnih obračuna i glupih rasprava“.

LDP kaže da neće razgovarati sa saveznicima pokreta Dveri i „sličnim fašističkim organizacijama, kao što nisu ni u noći ponovljenih izbora slavili ulazak Dveri i Demokratske stranke Srbije u Skupštinu Srbije“.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh