• Gradovi

  Le Pen pozvao Francuze da glasaju za njegovu ćerku

  Osnivač ekstremno desničarke stranke Nacionalni front Žan-Mari Le Pen pozvao je danas Francuze da u drugom krugu izbora glasaju za njegovu ćerku Marin, iako ga je ona izbacila iz stranke zbog antisemitskih i rasističkih izjava, preneo je radio Frans Enfo (France Info) na svom sajtu.

  Le Pen (88) je na tradicionalnom skupu stranke 1. maja posvećenom Jovanki Orleanki rekao da Marin nije kao francuska junakinja ali „ima istu misiju a to je Francuska“.

  Marin Le Pen je danas kao znak dodatnog distanciranja od oca, odbila da s njim ide na skup stranke.

  Le Pen je prošle nedelje ponovo imao neprikladnu izjavu koju je njegova ćerka odmah osudila i ocenila „odvratnom“ navodeći da ne može da odgovara za izjave svog oca.

  Osnivač Nacionalnog fronta je komemoraciju ubijenom policajcu u nedavnom napadu na Jelijsejskim poljima u Parizu, na kojoj je prisustvovala njegova ćerka, rekao da je komemoracija više izgledala kao „omaž homoseksualnosti nego policiji“, pošto je na skupu govorio partner ubijenog Gzavijera Žižela.

  Žan-Mari Le Pen je zbog ponavljanja svog antisemitskog stava da su gasne komore za vreme nacizma „samo detalj“ iz Drugog svetskog rata izbačen iz stranke koju je osnovao 1972. i vodio skoro 40 godine dok nije 2011. godine ustupio svoje predsedničko mesto ćerki Marin Le Pen.

  Ona od tada radi na otklanjanju antisemitskog i rasističkog imidža stranke, marginalizujući stare članove privržene njenom ocu.

  Marin le Pen (48) se već jednom kandidovala za predsedničke izbore 2012. godine kada je zauzela treće mesto. Njen otac je bio poslanik Evropskog parlamenta i takodje predsednički kandidat 2002. godine kada ga je u drugom krugu pobedio desničar Žak Širak.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com