• Gradovi

  Lekari bez granica: Alepo je postao velika klanica

  ALEPO – Istočni deo Alepa, koji je pod opsadom pobunjenika, postao je „velika klanica“ u smrtonosnom napredovanju sirijske vojske uz podršku ruskih vazdušnih snaga, saopštila je danas organizacija Lekari bez granica (MSF).

  Sirijska vojska je uspela da uđe u još dva dela Alepa, dok je dogovoreno primirje koje su potpisali Moskva i Vašington, pred potpunim kolapsom, prenosi AFP.

  Ujedinjene nacije upozoravaju na „humanitarnu katastrofu“ u Alepu, koji je u fokusu novog nacrta rezolucije UN-a kojim se poziva na prekid neprijateljstava.

  Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je za BBC da Vašington štiti bivši ogranak Al Kaide – Fateh al Šam Front, nekada poznat kao Al Nusra front u svojim pokušajima da svrgnu predsednika Bašara Al Asada.

  Prema navodima za Opservatorje za ljudska prava, sirijska vojska je odlučna da, po svaku cenu, povrati sve oblasti grada Alepo, a od juče su pojačane vojne akcije koje napreduju ka centru ovog grada.

  Opservatorija navodi da su od početka vojne operacije, Damask i Moskva u vazdušnim i bombaškim napadima i artiljerijskim paljbama, ubili više od 216 ljudi među kojima je najmanje 40 dece.

  AP Photo/Aleppo Media Center AMC, File

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com