Gradovi

Levica Srbije kritikovala izjavu ministra Vujovića

BEOGRAD – Levica Srbije kritikovala je danas izjavu ministra finansija Dušana Vujovića u kojoj je, kako tvrde, poručio svima kojima se ne sviđa predloženi zakon o platama u javnom sektoru da mogu da traže novu zemlju.

Za tu izjavu, o kojoj danas pišu pojedini mediji, prema nezvaničnim izvorima sa sednice Socijalno-ekonomskog saveta, lider Levice Srbije Borko Stefanović u saopštenju kaže da dodatno ponižava građane koji se „sa ovakvom vlašću ionako svakodnevno bore da prežive“.

„Umesto što im poručuje da pronađu novu zemlju, ministar Vujović bi iz javnog sektora mogao da izbaci stranačke ljude na izmišljenim radnim mestima i one sa lažnim diplomama koji ne dolaze na posao, a primaju platu“, navodi Levica Srbije.

Stefanović je poručio građanima da na predstojećim izborima glasaju za one koji ih neće terati iz sopstvene zemlje i koji će im omogućiti dostojanstven život i rad u Srbiji. „Građani uvek imaju alternativu na izborima, a to je da glasaju za one koji se zalažu za poštovanje prava radnika, da se smanje porezi na zarade 50 odsto, kao i da se penzije vrate na nivo pre smanjivanja“, navodi se u saopštenju.

Foto Tanjug, T. Valič/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh