• Novosti online

  Levica Srbije podržala kandidaturu Dragana Djilasa za gradonačelnika Beograda

  Predsedništvo Levice Srbije na današnjoj sednici jednoglasno je odlučilo da podrži kandidaturu Dragana Djilasa za gradonačelnika Beograda jer okuplja „istinski opozicione partije i pokrete u Srbiji“, izjavio je lider tog pokreta Borko Stefanović.Stefanović je novinarima u Beogradu kazao da je Levicu Srbije i Dragana Djilasa spojila ekonomska i socijalna politika, kao i rezultati ostvareni dok je Djilas bio gradonačelnik glavnog grada Srbije.

  „Bićemo na toj listi ponosni baštinici i zaštitnici odgovorne socijalno ekonomske politike koja će dati rezultate jednakost, solidarnost i pravdu koja će staviti čoveka u centar političkog delovanjaza rzaliku od ove nesposobne vlasti“, kazao je Stefanović posle sastanka Predsedništva Levice Srbije sa Djilasom.

  On je dodao da će Levica Srbije u kampanji dati maksimalan doprinos, jer je Djilas i taj pokret imaju zajedničku viziju razvoja Beograda koja može da se primeni u celoj Srbiji.

  Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Djilas kazao je da je i očekivao podršku Levice Srbije, jer ona baštini iste socijalno ekonomske mere koje je i on pominjao.

  Prema njegovim rečima, potrebno je samo šest odsto gradskog budžeta da bi obdaništa i udžbenici u Beogradu bili besplatni i da bi oko 100.000 penzionera dobilo po 150 evra.

  „Svako ko kaže da bi te mere dovele do bankrotstva ne govori istinu, naprotiv one bi razvile Beograd“, rekao je Djilas i dodao da se protivio prodaji PKB i davanju beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ u koncesiju.

  Dodajući da su takve mere lako ostvarive kada bi se smanjili nepotrebni troškovi, kao što je doček Nove godine od 100 miliona dinara, Djilas je podsetio da je za doček Nove godine u vreme njegove vladavine iz gradske kase izdvojeno sedam miliona dinara.

  Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Djilas ranije je najavio da će ući u trku za gradonačlenika Beograda, a do sada su saopštili da će podržati njegovu kandidaturu Pokret slobodnih gradjana Saše Jankovića i Pokret za preokret Janka Veselinovića.

  Narodna stranka ranije je sa Djilasom postigli saglasnost o tome da je potrebno formirati zajednički front opozicije za smenu „aktuelne pogubne vlasti“ u Beogradu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com