• Gradovi

  „Levica Srbije“ predložila Zakon o poreklu imovine

  BEOGRAD – Pokret u osnivanju “Levica Srbije” podneo je danas Skupštini Srbije Predlog zakona o poreklu imovine, kojim se uređuju uslovi, postupak i organi nadležni za ispitivanje i utvrđivanje porekla imovine čija vrednost prelazi 100.000 evra.

  Samostalni poslanici Borislav Stefanović i Ivan Jovanović predložili su u ime tog pokreta zakon, a Stefanović je novinarima u parlamentu rekao da je njime predviđeno oduzimanje viška imovine koja je nedokaziva u odnosu na primanja, te uplaćivanje tih sredstava u budžet.

  On je dodao da na to postoji pravo žalbe sudu, koji je dužan da donese odluku u roku od 30 dana.

  Prema njegovim rečima, ovog zakona treba da se boje oni koji imaju 50.000, 60.000, 70.000 evra, a koji imaju neku funkciju ili su u vrhu političkih stranaka, budući da se odnosi na imovinu čija je vrednost preko 100.000 evra.

  Prema njegovim rečima, jasno i precizno se utvrđuju ovlašćenja Poreske uprave i ostalih organa i kazne u slučaju da se pokuša prikrivanje imovine koja je u disproporciji sa prihodima koji su ostvareni.

  “Vlast je pokazala da ne ispunjava svoja obećanja, ovako želimo da vratimo delimično pravdu. Bez ovog zakona nije moguće normalno privredno poslovanje, ni vladavina prava, ni poštovanje zakona, ni elementarna pravda”, rekao je Stefanović.

  Foto Tanjug, T. Valič (arhiva)

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com